BIOGRAFIE

Franklin Brown, de sympathieke zanger uit Dordrecht.

Zingt SOUL, MOTOWN, DANCE CLASSICS  EN JAZZ. Met veel plezier en veel inzet weet Franklin al jaren zijn publiek te entertainen.

Franklin Brown wordt wel de ' POWER SINGER' from Holland genoemd maar voelt zich tegenwoordig zeer goed op zn plek in het zogenaamde 'CROONER' repertoire wat in de jaren bekend werd gemaakt door legendes als Frank Sinatra, Dean Martin, Sammy Davis jr en in de 21e eeuw door Michael Buble. 
Sinds januari 2015 is Franklin ook de nieuwe frontman van de bekende SWING en PARTY band,

'THE TINY LITTLE BIGBAND' en heeft hij zijn plaats als Crooner,  definitief gevonden.

 

In 1996 won Franklin met Maxine het nationale songfestival en vertegenwoordige zij met het lied

'DE EERSTE KEER' , Nederland op het Eurovisie songfestival in OSLO.

Met een daar behaalde 7e plaatste en een top 3 notering in de Nederlandse hitlijsten, werd 'DE EERSTE KEER' 1 van de populairste songfetival hits van de afgelopen 60 jaar.

 

Als voice actor sprak hij stemmen in voor o.a.  Frozen2,  Buzz Lightyear, Wonka en vele andere.
 

Franklin Brown, Singer, Actor, Voice actor, songwriter.

WIE IS FRANKLIN BROWN?

Franklin is al meer dan 30 jaar actief in de entertainment. Begin jaren 90 was hij deelnemer van de  soundmix show van Hennie Huisman, was deelnemer van Eurovisie songfestival en was  leading vocals in vele grote dinershows.
Is momenteel lead singer van de Tiny Little Bigband. Speelde een rol naast legende Rutger Hauer in "de Heineken ontvoering" en schreef daar ook de song 'ME AGAIN' voor welke hij in deze film vertolkte. Tijdens de daadwerkelijke ontvoering van de heer Heineken schreef Freddy Heineken een song getiteld YOU AGAIN, maar deze kon door omstandigheden niet in de film gebruikt worden.
Franklin Sprak de stem in van luitenant Mathias in de Disney film FROZEN 2 en heeft inmiddels in een groot aantal tekenfilms en live action films stemmen ingesproken. Verder schijft hij songs voor zichzelf en andere.

THE TINY LITTLE BIGBAND

In 2015 werd Franklin gevraagd als leadsinger voor de bekende band the Tiny Little Bigband. Met zijn voorliefde voor de muziek van the Rat pack, Sinatra, Dean Martin en Sammy Davis jr. kon en wilde Franklin geen nee zeggen.

In de afgelopen jaren speelde Franklin met zijn Tiny Little Bigband op honderden feesten. Speelde zij regelmatig in het buitenland, in theaters en op cruise schepen. Zij waren regelmatig te zien op vele jazz festivals waaronder op het hoofdpodium van Breda Jazz .

 

 

 

FRANKLIN BROWN & MAXINE

In 1996 vertegenwoordigde Franklin samen met zangeres Maxine Nederland op het Eurovisie Songfestival in Oslo.

Met het liedje DE EERSTE keer behaalde zij daar de 7e plaats en met een 3e plaats in de Nederlandse hitlijsten hadden zijn een grote hit.
De EERSTE keer is nog steeds 1 van de meest succesvolle Nederlandse songfestival hits van de afgelopen 60 jaar.
Franklin Brown en Maxine zijn als duo nog steeds te boeken voor feesten waar het dak er af moet.

Het jaar 2021 zal het Eurovisie songfestival zal worden gehouden in Rotterdam,  Speciaal voor dit bijzondere Songfestival jaar hebben Franklin Brown en Maxine een selectie van geweldige songfestival hits in een spectaculaire songfestival show gestoken.

Van natuurlijk 'De Eerste Keer' tot "Rise Like a phoenix' van Concica Wurst. Feest der herkenning. Meezingen, dansen en genieten.

nieuws


10 februari 2021
MUSIC FROM MY CAR
10 februari 2021

14 FEBRUARI 2021. RELEASE SINGLE LOVING YOU

 

Op 14 februari 2012, Valentijn dag, verschijnt de eeste single van de komende EP. Geschreven door Franklin Brown en zijn producer Jeroen van der Blom.  Beschikbaar op Spotify, Apple music en andere portals.

 

MUSIC FROM MY CAR